AutóCity 

Minden egyes út különleges.


Markáns formavilágával és innovatív technikájával az Audi A8 a vezetés magával ragadó élményével szolgál. A karakteres formavilág, a már bizonyított műszaki megoldások a hátsó üléssor kiemelkedő kényelmével párosulva nagyszerűen képviselik az Audi prémiumról alkotott elképzelését ebben a szegmensben. A limuzin az egyedülálló kényelem és a sportos kezelhetőség együttesét képviseli. A minden részletre kiterjedő precizitásnak és a számos intelligens funkciónak köszönhetően az új A8 a felhasználóközpontú, tudatos mobilitás úttörő modellje.

Kényelem, beszállásra készen.

Az A8 és A8 L modellváltozat belseje leginkább egy tágas, nagyvonalúan méretezett szalont idéz, bőséges térrel a kellemes közérzethez. Felépítését hangsúlyos vízszintes orientáció jellemzi, határozottan kiemelve szélességét, miközben formai nyelvezete mindvégig visszafogott marad. Sötétben a Hangulatvilágítás plusz csomag (az Audi Design Selection utastér és az S8 esetében széria) világítja meg az utasteret, míg hátul Matrix-LED technikájú olvasólámpák állnak rendelkezésre.

Letisztult elegancia

Az Audi A8 átdolgozott külseje most még magabiztosabb és atletikusabb. A Singleframe hűtőrács alapja szélesebb lett és lentről felfelé szélesedő króm szegély keretezi. Az oldalsó légbeömlő nyílásokat is újratervezték, akárcsak a fényszórókat, melyek alsó része a jármű külső oldalán hangsúlyos körvonallal veteti észre magát. Összességében elmondható, hogy az autó orr részének újratervezett és precízen megalkotott dizájn elemei kifejezetten erősítik az A8 jelenlétét és tekintélyét, karakteresebbé téve a márka csúcsmodelljének arculatát.

Vezetői segédrendszerek

A felfrissített Audi A8 mintegy 40 vezetői segédrendszert kínál, amelyek közül egyesek – például az Audi Pre Sense Basic és az Audi Pre Sense Front biztonsági berendezések – a szériafelszereltséget bővítik, míg az extrafelszerelésként rendelhető technikák a „Parkolás” („Park”), a „Város” („City”) és a „Túra” („Tour”) csomagokba rendezve állnak rendelkezésre. Egyes rendszerek, mint például az Éjjellátó Asszisztens és a környezetfigyelő kamerák önállóan is megrendelhetők.

Karakteres és gazdaságos. Motorpaletta.

A továbbfejlesztett Audi A8 ötféle motorváltozatával hajtásrendszerek széles kínálatát biztosítja. Az újdonság V6-os TFSI illetve TDI konstrukcióként három liter összlökettérfogatból állítja elő teljesítményét, emellett a hálózatról tölthető (plug-in) hibrid TFSI e változat (a V6 TFSI erőforrás és az elektromos motorok együttese) és a 4.0 TFSI aggregát is elérhető. Ez utóbbi az A8 és az S8 számára más-más teljesítményszintekkel áll rendelkezésre. A 4.0 TFSI erőforrás nyolc, V alakban elhelyezett hengerre osztja szét négyliteres lökettérfogatát és Cylinder On Demand technológiával is rendelkezik.

Lenyűgöző paraméterek.

A 3.0 TFSI aggregát 340 LE teljesítményével az Audi A8 55 TFSI quattro és az A8 L 55 TFSI quattro hajtásáról gondoskodik. Főtengelyén 500 newtonméter maximális forgatónyomaték jelenik meg, álló helyzetből 5,6 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás tempóra. Az A8 modellekhez készülő változatában a 4.0 TFSI motor 460 LE teljesítményt és 660 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. Az A8 60 TFSI quattro és az A8 L 60 TFSI quattro egyaránt 4,4 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órára. A V8-as erőforrás egyik különlegessége a Cylinder On Demand (COD) technikája, amely visszafogott vezetési stílus mellett átmenetileg leállít négy hengert. A 3.0 TDI erőforrás az Audi A8 50 TDI quattro és az Audi A8 L 50 TDI quattro modellekben elérhető. A motor 286 LE teljesítményt és 600 Nm maximális forgatónyomatékot kínál, álló helyzetből 5,9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás sebességre. Elektronikusan szabályozott csúcssebessége 250 km/óra, ami egységes a teljes A8 paletta esetében.

Két motor, egy akkumulátor. Audi A8 hálózatról tölthető hibrid hajtásrendszerrel.

Az Audi A8 60 TFSI e quattro és az A8 L 60 TFSI e quattro modellek adják a sorozat hálózatról tölthető hibrid kínálatát, ahol kompakt elektromos motorok segítik a 3.0 TFSI erőforrást. A 456 LE összteljesítményt és 700 Nm össz-nyomatékot kínáló Audi A8 60 TFSI mindössze 4,9 másodperc alatt teljesíti az állóhelyzetből 100 km/órás sebességre történő sprintet. Ezek a modellek négy választható vezetési módot kínálnak. Az “EV” a tisztán elektromos hajtást jelöli, a “Hibrid” mód hatékonyan kombinálja a két különböző hajtásrendszert, míg a “Hold” esetében a rendszerben lévő elektromos energia szinten tartása áll a középpontban. “Charge” módban a belsőégésű erőforrás tölti az akkumulátort.

Audi S8 – meggyőző menetteljesítmény a luxuskategóriában

Az Audi S8 TFSI quattro a sorozat sportos csúcsmodellje, amelynek V8-as biturbo-aggregátja 571 LE teljesítményt, a 2050 – 4500 percenkénti fordulatszám tartományban 800 newtonméter maximális forgatónyomatékot bocsájt a vezető rendelkezésére. E modell álló helyzetből mindössze 3,8 másodperc alatt teljesíti a 100 kilométer/óráig tartó sprintet. Az S8 gazdaságosságát is növeli a Cylinder On Demand (COD) technikája, kipufogórendszerében pedig speciális hangszelepek fokozhatják igény szerint az akusztikai hatásokat. Az A8-család legerősebb tagja gazdag alapfelszereltséggel gördül le a szerelőszalagról. Sok más mellett innovatív futóműkomponensek egyedülálló kombinációjával hódít, csak az S8 tartalmazza szériafelszerelésként a prediktív aktív felfüggesztéseket, a sport-differenciálművet és a dinamikus összkerék-kormányzást.

Szeretne többet megtudni
az új Audi A8-ról?

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével,
munkatársunk hamarosan keresni fogja. Jelezze, hogy
e-mailben, vagy telefonon alkalmasabb-e Önnek,
a megfelelő elérhetőség megadásával  Munkatársaink, akikhez fordulhat.

  Hollósi Balázs

  Audi értékesítő
  Telefon
  : +36 72 517 521
  Mobil: +36 30 521 03 54
  E-mail: hollosib@autocitypecs.hu

  Tóth István

  Audi márkavezető
  Telefon: +36 72 517 522
  Mobil: +36 20 340 86 36
  E-mail: tothi@autocitypecs.hu

  Ismerje meg az AutóCity Csoport további újdonságait és ajánlatait!

  További AUDI ajánlataink

  Audi Q8 és Q8 e-tron</p>
<p>
  Audi Q4 e-tron</p>
<p>

  További VOLKSWAGEN ajánlataink

  Volkswagen Tiguan
  Volkswagen ID. Modellek</p>
<p>
  Volkswagen Polo
  Volkswagen Prime Modellek
  Volkswagen ID. Buzz</p>
<p>
  Volkswagen T-Roc és T-Roc Cabriolet</p>
<p>
  Smart Buy Finanszírozás
  Volkswagen Multivan
  Volkswagen T-Cross
  Új Volkswagen Amarok
  Volkswagen Taigo
  Volkswagen Haszonjárművek

  További ŠKODA ajánlataink

  ŠKODA KODIAQ
  SKODA KAROQ</p>
<p>
  ÚJ SKODA KAMIQ</p>
<p>
  ÚJ SKODA FABIA</p>
<p>
  SKODA SCALA</p>
<p>

  * A kiadványban szereplő árak a 2022 decemberében bevezetésre kerülő új árazási rendszernek megfelelően az árfolyam mozgásokkal együtt folyamatosan változhatnak, ezért hivatalos árajánlatnak nem tekinthetőek, csupán indikatív jelleggel kerültek a kiadványba. Aktuálisan elérhető kiskereskedelmi vételárainkról márkakereskedésünkben, illetve értékesítőinktől kaphat tájékoztatást. Megértését köszönjük.

  3.0 TFSI erőforrás: üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 8,3 – 8,2; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 191-187. 4.0 TFSI erőforrás: üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 10,8 – 10,7; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 247-246. 3.0 TDI erőforrás: üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 6,7 – 6,5; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 176 – 171. A8 60 TFSI e erőforrás üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 2,1 – 2,0; villamosáram fogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 20,5 – 19,6 (NEDC ciklus alapján); szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 49 – 45. S8 TFSI erőforrás: üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 10,8 – 10,7; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált (g/km): 246 – 245. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek. A nevezett értékek WLTP szerint mértek, nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok és erőforrások összehasonlítására szolgálnak a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Fenti értékek az alsó és felső fogyasztási és kibocsátási határokat mutatják be, modellenként a megadott tartományokon belül eltérhetnek. A képen látható valamennyi gépkocsi illusztráció és többletfelszereltségeket is tartalmazhat. A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül hivatalos ajánlatnak. További részletek márkakereskedésünkben!

  AutóCity Audi Pécs

  7630 Pécs, Pécsváradi út 8.
  Telefonszám +36 72 517 520

  audi@autocitypecs.hu
  www.autocitypecs.hu

  Nyitvatartás:

  Hétfőtől-Péntekig: 08:00-17:00